Hans Akkerman's boule-shit

dinsdag, mei 08, 2007

TETE A TETE

De clubkampioenschappen zijn gespeeld. Jullie mogen gerust weten dat “Tête a tête” mijn discipline niet is. Ik zag er tegenop om de hele dag één tegen één te spelen, streepte mijn naam door op de intekenlijst, maar de club zat met een oneven aantal voor de heren, dus ik liet me overhalen om toch maar mee te doen. Spijt heb ik er niet van gehad. Wat was het een heerlijk samenzijn, een gezelligheid, een sportief genoegen, op die magnifieke zonnige zaterdag in mei.
Harrie Brinks had de wedstrijdleiding, dus dan weet je dat alles voortreffelijk liep.
5 Voorgelote partijen werden gespeeld en je kon het slecht treffen zoals bijvoorbeeld Wim Versteeg, die eerst Antonio moest bestrijden en toen tegen Dennis opbotste. Niet erg, het belangrijkste was dat er met vrolijkheid en plezier gespeeld werd. Wel serieus uiteraard, want het ging tenslotte om het kampioenschap van de Gooiers.


Begrijp dat ik niet van alle partijen een verslagje kan doen, toch wil ik een uitzondering maken voor de eerste partij van de tweehandig spelende Mat Sjoer. Het was een gelijkopgaande strijd. Bij de stand 11-11 maakte Mat twee foutjes, een boule had hij al geschoten en de twee boules die hij nog over had plaatste hij op 1 meter van het butje. Zijn tegenstander lag op punt en kon de partij makkelijk uitmaken. Hij deed dit niet, misschien uit vriendschap?? Het werd 12-12 en Mat maakte de partij in de volgende mêne met een mooie carro uit. Zijn tegenstander glimlachte minzaam; het blij zijn voor Mat, overheerste gelukkig zijn droefenis.
Na de vijf partijen die een ieder moest spelen, gingen de beste vier naar de finaleronde. Prachtige finalepartijen werden er gespeeld met wisselende kansen. De uitslag en de namen van de twee kampioenen zullen vast wel in dit clubblaadje staan.
Veel, veel dank, aan onze leden achter de bar: Lotte Hoveling
Walther Jagers
Kees Hardeman
Fijn dat wij zulke leden hebben. Voor mij zijn het de ware Kampioenen. Deze vrijwilligers(sters) zorgden er voor dat ons hapje en drankje op tijd klaarstond en dat wij buiten heerlijk konden boulen en plezier hebben. Hadden we maar meer van deze mensen, dan wordt het vast voor iedereen wat makkelijker.
Ben er zeker volgend jaar weer bij. Laten wij allemaal komen. Het is net als bij de Olympische spelen: Het meedoen is belangrijker dan het winnen.
H.A.v/h K.v.A.