Hans Akkerman's boule-shit

donderdag, november 25, 2004

Duel in de zon

Het was bloedheet. De mensen hadden beschutting gezocht onder parasolletjes en afdakjes, maar wel zodanig dat ze het veld goed konden overzien . Daar, op dat afgebakende terrein, zou namelijk de eindafrekening plaatsvinden.
Guz, alias babyface, de plaatselijke held en Domenique zouden het uitvechten met 2 zuiderlingen die de buurt knap onveilig maakten. In eerst instantie wilde Guz zijn vrouw Donna in het gevecht betrekken omdat zij zo goed schieten kon, maar de komst van de baby deed hem besluiten om een beroep te doen op Domenique. Deze haast legendarische persoon sprak weinig, hij kon moeilijk uit zijn woorden komen, maar schieten kon hij als de beste. De afspraak was om het om 4 uur 's middags uit te vechten. Inderdaad kwamen omstreeks genoemde tijd de kerels naderbij sluipen. Een van de zuiderlingen poetste zijn kogels nog eens extra op, de andere draaide een shaggie met één hand, klaarblijkelijk om de tegenstanders te imponeren.
Al zeer snel vielen de eerste kogels. Guz had de vijandelijkheden geopend. Hij slaagde erin de eerste patser uit het Zuiden met zijn derde kogel te elimineren onder gejuich van het publiek dat aangespoord door Dien, de beste ruitster uit de streek, flink tekeer ging. De emoties liepen hoog op. De bar dames Nanda en An konden hun tengere, trillende lijfjes haast niet in bedwang houden. De halfdronken barman schonk liters uit van het bocht dat zijn naam droeg. Inderdaad, Whiskey werd hij genoemd. De tweede zuiderling had zich ondertussen in een kansrijke positie gemanoeuvreerd. Dome zag het gevaar. Hij moest nu beslist raak schieten.Behoedzaam liep hij naar de cirkel. Hij had nog maar één kogel. De spanning was te snijden. Dome keek achteloos naar zijn tegenstander. Hij schoot direct vanaf zijn heup.Een juweel van een voltreffer. De strijd was gestreden. Vrienden, dit was dan zomaar een summier verslag van een spannende finalepartij doublet van ons mooie Pétanque.
Wat hoor ik? Asjemenou! Dachten jullie dat het wat van doen had met een verhaal uit het criminele wilde Westen ? Iets uit een cowboy film ? High noon misschien ? Nou dan zijn jullie behoorlijk gefopt hoor !
H.A. v/h K.v.A.