Hans Akkerman's boule-shit

vrijdag, augustus 27, 2010

ONZE ZORG

De kosten voor de zorg en speciaal de ouderenzorg lopen zwaar uit de hand. Als er personeel in bejaardencentra en dat soort instellingen ontslagen moet worden, dan zal uiteraard ook de kwaliteit van de zorg achteruit gaan. Per maand één keer douchen en één keer per week verschonen. Wat een schrikbeeld vrienden. Ik wil jullie dat beeld niet opdringen, maar we moeten ons realiseren dat wij een Jeu de boule club zijn met veel ouderen, wel kras, maar toch enigszins bejaard. Laatst werd er op TV iemand die 79 jaar was, hoogbejaard genoemd. Ik schrok er van. Wat gaat de tijd snel, volgend jaar ben ik ook zover. Enfin, we moeten proberen om ons op de een of andere manier in te dekken voor later. Misschien nu al actie voeren tegen bijvoorbeeld de hoge salarissen van bewindvoerders die ook met de zorg te maken hebben? Als je die salarissen ziet en dan spreek ik uitsluitend over directeuren en bewindvoerders en nog niet eens over hun staf, dan denk je al gauw, deze lieden zijn de grootste dieven in de huidige maatschappij en niet de armoedzaaiers die, vanwege een klein vergrijp, diefstal van een stuk brood misschien, achter de tralies zitten. Ik zal jullie even een opgave doen van enkele salarissen van zogenaamde bewindvoerders/directeuren. Zorg wel dat je zit en houd je goed vast.
UNICEF 371.459 Euro per jaar!!
RODE KRUIS 198.000 Euro per jaar!!
HARTSTICHTING 181.000 Euro per jaar!!
NIERSTICHTING 177.249 Euro per jaar!!
KANKERBESTRIJDING 175.000 Euro per jaar!!
Het is toch niet te geloven vrienden. En dat in deze tijd. Kortgeleden kreeg ik een email van mijn zorgverzekeraar CZ, een goede instelling (zonder winstbejag ??) Er werd mij gevraagd en niet alleen aan mij, het was een soort enquête, of ik ideeën had om de kosten in de zorg te drukken. In eerste instantie wilde ik antwoorden: “Geeft U mij eerst het salaris van Uw bewindvoerder op, dan kan ik met dat gegeven mijn ideeën verder uitwerken.” Heb ik niet gedaan hoor. Ik heb teruggeschreven: “Laten ze nou beginnen met het transparant maken van de salarissen van de bewindvoerders en specialisten, van alle instellingen hier ten lande, die iets met zorg te maken hebben, inclusief de ziekenhuizen. Dan worden vele ogen geopend. Dan vallen er vele “aha's en oh's en geen gedwongen ontslagen.” Wat denken jullie, ik kreeg antwoord, ze gingen ermee aan de slag. Afwachten, misschien krijg ik wel een lintje voor het idee. Tot ziens bij het boulen! HAVHKVA

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

goeiendag menneer akkerman:
ik ben het helemaal eens met t stukje wat u over de oudere/zorg heeft geschreven.
het volgende daarover ik ben van mening dat als je een jaar of 70 bent beter in de bak kan zitten dan in een verzorgingstehuis , waarom?
in een verzorgingstehuis wil t nog wel is gebeuren dat ze de mensen die daar wonen gewoon in hun eigen behoeften laten liggen omdat er geen tijd voor ze is (belachelijk)
even een uurtje luchten of naar buiten gaan met begeleiding is er ook niet meer bij want daar is ook geen tijd meer voor (belachelijk)
dit soort dingen zullen in de bak niet gebeuren want daar laten ze je niet in je eigen behoeften op bed liggen , in de bak heeft iedereen RECHT op een uurtje luchten .
klinkt allemaal heel cru maar dit is de keiharde waarheid .
ik kom tot de conclusie: heb je daar nou je hele leven voor gewerkt om nog slechter als een hond te worden behandeld?
ik vind dit belachelijk , als ik even naar mezelf kijk als ik die leeftijd uberhoud haal laat dan maar dan maak ik er zelf wel een eind aan bedankt regering!!!!!

12:37 p.m.  

Een reactie posten

<< Home