Hans Akkerman's boule-shit

vrijdag, juli 03, 2009

Clubkampioenschappen Doubletten 2009

Voor deze kampioenschappen, gehouden op zondag 14 juni, hadden zich 20 teams ingeschreven. Toch wel weinig als je bedenkt dat wij 250 leden hebben en dat het kampioenschap op zondag werd gehouden, om zodoende meer leden de kans te geven mee te spelen. Vrienden, vrienden, doe toch een volgende keer gewoon mee. Het gaat hoofdzakelijk om de gezelligheid, lekker een paar partijtjes spelen, een wijntje en een praatje na afloop. Heerlijk toch! Als je een goed resultaat neerzet is het meegenomen, maar dat is echt niet belangrijk. Zogenaamde 2e leden heb ik ook gemist, hopelijk zijn ze er volgend jaar wel bij. De wedstrijdleiding was in goede handen van het koppel Antonio Ruffin en Gerrit de Git. Natuurlijk waren er wel opmerkingen en aanmerkingen zoals bijvoorbeeld het qua tijd, uitlopen van het toernooi, maar het is “all in the game.” Komt in elk toernooi voor, er is altijd wel wat. Gewoon vergeten! In de voorrondes werden 3 partijen gespeeld en daarna volgde de indeling in de A of de B groep. Acht teams in de A en 12 in de B. Toen het toernooi een aanvang nam, waren de weergoden ons helaas niet gunstig gezind en de eerste twee partijen moesten derhalve in de hal gespeeld worden. Daarna hebben we echter lekker buiten gebould onder een aangenaam zonnetje. En er werden prachtige partijen gespeeld, veel spanning, leuk om naar te kijken. Ik heb ze uiteraard niet allemaal gezien, daar ik zelf speelde. De finale heb ik gelukkig wel grotendeels kunnen volgen. Een partij tussen de winnaars van het Palingtoernooi in Spakenburg, een dag tevoren, namelijk Gerrit de Git en Ronald Groenendijk versus Monique Fritz en Kees Drieenhuizen. Na een enerverende partij trokken Monique en Kees aan het langste eind met een stand van 13- 5 en werden zij dus clubkampioen. Een terechte kampioen. Zij hebben het verdiend. Met zeer geconcentreerd spel wonnen zij al hun partijen, ook in de voorrondes. Proficiat!!!

CLUBKAMPIOEN DOUBLETTEN 2009 VAN PC “DE GOOIERS”: MONIQUE FRITS EN KEES Drieenhuizen

=====================================================================================

De plaatsen 2 t/m 4 werden ingenomen door: Gerrit de Git-Ronald Groenendijk
Wil Steenbergen - Hans Akkerman
Adri van Heumen - Wil Blankenstein

In de B groep waren de plaatsen 1t/m 4 voor: Antonio Ruffin-Ineke Berg
Angelique Houg-Etiene Callenbach
Lianne v.d. Brink-Driek de Wagt
LeX de Vries-Kees Goedhart

Allen van harte gefeliciteerd!
Voor de eerste vier waren er bekers, voor de anderen flessen wijn.
Er werd ook nog een “verliezersronde” gespeeld, dus een ieder kwam wat het aantal wedstrijden betreft, ruim aan zijn of haar trek.
Dank gaat uit naar Kees Hardeman, die onverwachts gebeld, toch wilde invallen voor de ziek geworden John van de Haak, de partner van Josè Pols. John snel beter worden hoor! Je vrienden hier, haast familie, missen je nu al.
Onze grootste dank en respect gaan uit naar Bets Mulder, Gerard Mulder en Walther Jägers. De hele dag, van half negen 's ochtends tot 9 uur 's avonds (Walther vanaf 12 uur), ik geef je het maar te doen, hebben ze met een glimlach en een aanmoedigend woord voor iedereen die dat nodig had, hun bardienst gedraaid. Grote klasse! Fijn om zulke mensen in je club te hebben. Leden om een voorbeeld aan te nemen, korter: Voorbeeldige leden!”Ze verdienen toch zeker een prijsje, misschien een simpel flesje wijn? Hopelijk doet de Pétanquecommissie daar achteraf nog wat aan.

HAVHKVA