Hans Akkerman's boule-shit

zondag, november 16, 2008

Familiedag 2008

Zondag 21 september 2008 was er bij de Gooiers een groot feest. Familiedag, hartverwarmend! Het is alweer een tijdje geleden en Ik kan er nu pas over schrijven omdat ons clubblad nou eenmaal om de twee maanden uitkomt. Zoals gezegd het was een feest. Vooral de jongeren en daar gaat het in wezen om, hebben genoten. Ik heb ook geen wanklank gehoord. Het was samen met elkaar spelen, plezier hebben en winst of verlies was niet zo belangrijk. En wat een hoop fijne spelletjes zijn er uitgedacht en altijd met een boule als gereedschap. Prachtig hoor. Er waren 15 teams, totaal 90 personen die strijd leverden. Naast de prijzen op de prijzentafel werden er ook nog ca 50 bekers uitgereikt aan de jeugd ter herinnering aan deze leuke dag. Margreet en haar secondanten hebben zich verschrikkelijk uitgesloofd. Mijn petje af hoor. Ze zullen vast wel door onze voorzitter bedankt zijn en in het zonnetje gezet zijn. Ze verdienen het tot en met, ja, natuurlijk allemaal die meegewerkt hebben om de dag tot zo,n succes te maken. Fijn dat we zulke leden in onze club hebben.
Havhkva
PS: Het plakkaat waarop de deelnemers met viltstift hun gevoelens met betrekking tot deze familiedag kenbaar mochten maken is werkelijk een bezienswaardigheid geworden. Schitterend!

Vrijwilligersdag 2008

Bij binnenkomst bekroop je al een heerlijk gevoel. Het was direct al gezellig. Circa 100 vrienden, vrijwilligers met aanhang, hadden zich aangemeld om deze “feestdag” gezamenlijk te vieren. Bij het inschrijven kreeg je drie consumptiebonnen mee, koffie en cake was gratis verkrijgbaar aan de bar. Het programma was als volgt: Eerst een toernooitje a la mêlee, dan gezellig een drankje, met tussendoor lekkere hapjes, dan de prijsuitreiking en tot slot een heerlijk koud buffet. Ik wist niet beter, daarom kwam de mededeling van wedstrijdleider Boy Brouwer dat er maar twee wedstrijden zouden worden gespeeld als een koude douche over me heen. Al gauw wist ik wat er aan de hand was. Boxen werden opgehangen, een installatie werd in elkaar gezet en een manspersoon begon al spoedig Hollandse liedjes te galmen. De bedoeling was om het nog gezelliger te maken en de mensen aan het dansen te krijgen. Ja, lieve mensen, alles goed en wel, maar we zijn toch een boule-club en geen dans-club? Had er in het begin de smoor in, wilde liever nog een partijtje spelen, maar de organisatoren bleken het veel beter bekeken te hebben dan ik. Het werd hoe langer hoe leuker. Er werd volop gedanst en iedereen had plezier. Enfin het is een compleet succes geworden. De tafel met prijzen was prachtig, Jenny met medewerking van Greet? Het koude buffet was heerlijk en de drankjes smaakten hoe langer hoe lekkerder. Dank aan allen die ons deze onvergetelijke dag bezorgd hebben en ook een diepe buiging voor de vrijwillige vrijwilligers achter de bar.

HAVHKVA

vrijdag, november 14, 2008

Clubkampioenschappen Triplette 2008

Als jullie dit stukje onder de ogen krijgen hebben wij het kampioenschap al twee maanden achter de rug. De teams, die in de prijzen zijn gevallen, zijn beslist al genoemd. Juist, in het rode boekje van eind september en vast wel met foto. De wedstrijdleiding zal geprezen en bedankt zijn en datzelfde geldt natuurlijk voor het team dat achter de bar stond. Het was allemaal weer picobello in orde, zoals gewoonlijk. Toch wil ik nog enkele kanttekeningen plaatsen bij het hele gebeuren. Wat is het toch jammer dat de vele leden, die iedere zaterdag trouw hun toernooitje afwerken, verstek lieten gaan. De Olympische spelen hebben we net achter de rug en wat voor credo geldt daar?? Juist, het meedoen is belangrijker dan het winnen. Nu hadden zich maar 16 teams ingeschreven en er deden spelers mee, die je, jammer genoeg, zaterdag zelden of nooit ziet. Hoe kunnen we nu bij een volgend toernooi of kampioenschap er voor zorgen dat meer teams zich inschrijven, zodat er een A,B,C en desnoods een D poule komt? Om 6 partijen te spelen en bijvoorbeeld tweede te worden in de C poule is toch hartstikke leuk. Je hoeft toch geen kampioen te worden! Ik weet dat het moeilijk is, vooral voor bescheiden mensen, om in te schrijven. Je moet tenslotte een team hebben. Ze durven niemand te vragen, worden ook niet gevraagd en denken dan, ik blijf maar thuis. In nov. 2004 heb ik al geschreven hoe wij dit probleem mogelijk kunnen tackelen. Als je mee wilt doen, vul je gewoon je naam in op het intekenformulier en dan weet men dat je beschikbaar bent. Zie onder kampioenschap Triplette 2004 op mijn website. Dit heeft dus niet optimaal gewerkt en ik wil jullie allen daarom het volgende voorstellen: Als er weer een kampioenschap of toernooi plaatsvindt en je wilt graag meedoen, maar je hebt geen team, geef mij dan (tijdig) je naam. Ik zal dan bemiddelen en ik zal mijn uiterste best doen om teams geformeerd te krijgen die met elkaar er voor willen gaan, die er in ieder geval samen een gezellige dag van willen maken. Laten we het proberen, doen hoor!
Over het kampioenschap wil ik nog even wat kwijt. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat het team van Gerrit, Jos en Ronald, de latere kampioenen, een partij tegen Cocky, Sinnie en Jeanne in de grintbak gingen spelen. Nog wel in de voorrondes! Bedenkelijk, niet in de sfeer van het toernooi. Meer wil ik er niet over zeggen, ook niet over de toss-truc die ik geleerd heb, al zal ik hem nooit gebruiken.
OK, dat was het weer en denk er om bij een volgend toernooi, winnen is leuk, maar het meedoen, de sportiviteit en de gezelligheid is van veel meer belang. Zelf kom ik daar vaak pas achter af…achter! Nog steeds te fanatiek, vergeef het me maar!
H.A. v/h K.v.A.