Hans Akkerman's boule-shit

donderdag, december 22, 2005

TROTS

Een weldadig gevoel. Vaderlandse trots: Het hockeyteam is wereldkampioen geworden, een Hollandse turner heeft de hoogste eretrede beklommen, onze zwemsters zijn met een wereldrecord Europees Kampioen geworden, enz.enz. Als het Wilhelmus wordt gespeeld en de Nederlandse vlag omhoog gaat, zwelt ons hart van trots. Ja, toch?
Er zijn natuurlijk veel gevallen die het gevoel trots kunnen oproepen. Een kleinkind met een mooi rapport. Een spectaculaire safe van een aan jou verwante keeper. Het bedwingen per fiets van de Mont Ventoux door iemand die je lief is. Ja, het gevoel komt inderdaad veel in de familiekring voor.Mijn neef heeft gisteren het Metropole-orkest gedirigeerd. Prachtig! Wat was hij goed op dreef! Familietrots. Over mijzelf gesproken, ik ben trots op onze Petanqueclub”De Gooiers”, ik ben trots op al die leden, die hun steentje bijdragen om de club draaiende te houden en dan denk ik in de eerste plaats aan onze barvrijwilligers(sters), maar zaterdagmiddag, het was 17 december 2005, was ik meer dan trots en wel vanwege het spel en vooral de instelling van ons team “De Gooiers 1”. Zij spelen in de hoogste klasse van de WCTC 2005-2006 (ereklasse) en ze moesten het opnemen tegen het sterke (gaan Europa in) Les Cailloux. Negen spannende wedstrijden maar uiteindelijk trokken wij met een score van 5 tegen 4 aan het langste eind en kon het winterkampioenschap gevierd worden. Het staat reeds op onze website, maar voor de leden die geen Internet hebben komt dit vertelseltje tzt in ons clubblad zodat zij ook kennis kunnen nemen van de namen der kampioenen. Hier noem ik ze: Jan Hesseling-Simon van Rijn-AartKessel-Gerrit de Git-Erik Jan van den Brink-Etienne Callenbach-Wil van Rijn-Driek de Wagt-Jeanne vd Kemp.
Reserve was Antonio Ruffin en hij droeg ook bij aan het succes. Jongens en meiden proficiat!.Ga zo door! Ik ben trots op jullie! HAVHKVA